ACT na aandeelhoudersresolutie open voor gesprek

Investeerders verwachten dat mensenrechten worden gerespecteerd bij de ondernemingen waarin ze beleggen. In de praktijk komen we soms situaties tegen die om verbetering vragen. Bijvoorbeeld bij Alimentation Couche-Tard, een van de grootste supermarktketens wereldwijd.

ACT is één van de bedrijven waarmee we engagement voeren over arbeidsomstandigheden in de agrarische toeleveringsketen. In 2018 hebben we een aandeelhoudersresolutie ingediend waarin ACT werd gevraagd om meer transparantie over verschillende ESG-kwesties, waaronder arbeidsomstandigheden bij het bedrijf en in de toeleveringsketen. Dit was een escalatiestrategie na 2 jaar van mislukte pogingen om in contact te komen met de onderneming. Ons aandeelhoudersvoorstel heeft het gewenste effect gehad: de onderneming staat nu open voor gesprek.

Beterschap beloofd

Vlak voor de aandeelhoudersvergadering bracht het bedrijf een verklaring uit dat zij onze resolutie hebben overwogen en hun transparantie over duurzaamheid zullen vergroten en de huidige inspanningen en toekomstige doelstellingen beter zullen communiceren aan de aandeelhouders. Ondanks dat het een belofte op hoog niveau is die niets zegt over de kwaliteit van de rapportage, beschouwen we dit als een goede eerste stap en we hopen dat het bedrijf zijn communicatie met aandeelhouders zal voortzetten.